Δευτέρα, Απριλίου 10, 2006

Μετα-φυσικές Ιστορίες Νο.3 - Η διαδραστική τηλέοραση από τα χιόνια πιάνεται

Χιόνια είπα και θυμήθηκα ότι δεν πήγα για σκι φέτος. Για να δούμε έχει χιονοδρομικό στα κύθηρα; Έχει βουνά; Έχει λαγκάδια;

Όταν μιλάμε για γρήγορο Internet στην Ελλάδα, απλά ορίζουμε μια φανταστική έννοια για να μπορούμε να συννενοούμαστε. Στην πραγματικότητα αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Σίγουρος γι' αυτό εξακολουθεί να σερφάρει ανάμεσα στα τεράστια κύματα του διαδικτυακού ωκεανού μέσω της απλής τηλεφωνικής γραμμής. Εξάλλου ένα τηλέφωνο είναι σίγουρο ότι θα βρεις όπου και να πας.

- Αμ δε!
Ακούγεται μια φωνή και βλέπουμε μια εικόνα από επόμενο επεισόδιο - το πρώτο flash forward στην ιστορία της τηλεόρασης.

Έχει ανοίξει το google map και περιμένει να γυρίσει η υδρόγειος στην Ελλάδα. Εχει βάλει μια πινέζα σπίτι του και μια στο Έβρο για να θυμάται που έκανε θητεία. Διαλέγει την πινέζα με το σπίτι του, του φαίνεται πιο κοντά στα κύθηρα. Αρχίζει να πηγαίνει νότια.

- Αυτό τι είναι πάλι? Εδώ δεν έπρεπε να είναι το "τηγάνι". Τι μπάζα και κακό! Καλά από πότε έχουν να ενημερώσουν την εικόνα του δορυφόρου.

Κατεβαίνει ακόμη πιο κάτω. Δέκα λεπτά μετά έχει φτάσει μέχρι τη Λακωνία και ο φραπές μέχρι τη μέση.

- Όπα Ελαφόνησος! Τι θυμήθηκα τώρα! Ο σίμος, το μπαράκι, τα ποτά και οι κιθάρες γύρω από τη φωτιά. Πρέπει να πάω κάποια στιγμή, όλο τα ακούω αλλά ποτέ δεν πήγα μέχρι εκεί κάτω να τα κάνω κι ο ίδιος. Εϊναι και μακριά βέβαια. Μήπως πέρασα τα Κύθηρα. Α όχι! Νά τα!

Στην οθόνη πλέον βλέπει το νησί να απλώνεται μπροστά του. Δεν είναι και πολύ μεγάλο. Και είναι όλο καφέ.

- Τι στο καλό, δεν έχει σπίτια; Α! κάτι φαίνεται.

Προσπαθεί με μια "έξυπνη" αναζήτηση να βρει τα μπαράκια του νησιού. Μάλλον η αναζήτηση είναι πιο έξυπνη από αυτόν. Δοκιμάζει να βρει νοσοκομείο, ιατρεία, αεροδρόμια, τα πάντα. Κανα δυό εικονίτσες δίνουν λίγο χρώμα στο καφετί νησί.

- Τουλάχιστον έχει θάλασσα. Θα κάνω μπάνια, θα τρώω φρέσκο ψαράκι, θα κάνω καμιά ελεύθερη κατάδυση επιτέλους.

Κόβεται η σύνδεση.
- Ποιός παίρνει πάλι τηλέφωνο &*^*&^ και μου κόβει τη σύνδεση;