Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2006

Μετα-φυσικές Ιστορίες Νο2 - Ο διορισμός

Το πλάνο ανοίγει με τον 'Ηρωα να κοιτά προς τον τοίχο.
Κάτι έχει αλλάξει! Είναι η νέα εντοιχιζόμενη τηλεόραση!
Το νέο απόκτημα του τοίχου. Παίζει κάποιο έργο με πολλά επεισόδια και πολλές ιστορίες, ή κάποιο reality. Δε φαίνεται καλά. Συνεχίζω...


Μόλις άρχισε να καταλαβαίνει ότι έκανε λάθος. Λάθος αριθμό, λάθος κουτί, λάθος αίτηση. Τι ήθελαν και την έστειλε αυτή την αίτηση. Από την άλλη, είναι γονείς και δεν θέλουν πολλά πράγματα από το παιδί τους.
"Να το δουν ευτυχισμένο και αν είναι εύκολο να το δουν μια μέρα πρωθυπουργό."
- Γι' αυτό δε σε μεγαλώσαμε, σου δώσαμε όλα τα εφόδια, κάναμε τόσες στερήσεις για να μπορείς μια μέρα να μας δώσεις ένα ποτήρι νερό. Για να ρωτάνε όλοι στη γειτονιά ποιος #$^@# κυβερνά αυτή τη χώρα και εμείς να λέμε με χαρά. ο κανακάρης μας!

Πάει, είχε χαθεί στις σκέψεις του.
Η κρύα ψηφιοποιημένη φωνή από το ακουστικό ήρθε να τον ξαναβάλει στην πραγματικότητα.

- Καθώς και οι 25 θέσεις πρωθυπουργού ήταν κατειλημένες, και καθώς η χώρα μας είχε κάποιες ανάγκες στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με απόφαση του ΥΣΕ διορίζεστε πανηγυρικά στη Νομαρχία Κυθήρων.
- Και και τι θα κάνω εκεί;
- Κοιτάξτε να δείτε, σύμφωνα με το σχέδιο capo d'istria δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο βαθμός αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως εκ τούτου και σύμφωνα με το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα, θα πρέπει να περιμένετε για να δείτε τι ακριβώς θα κάνετε. Πηγαίνετε πάντως, σίγουρα σας χρειάζονται.
- Μα...
- Αν χρειαστείτε κάτι άλλο μπορείτε να καλέσετε τον κ. Υ απευθείας στη Νομαρχία. Πείτε του ότι είστε η απαλλαγή του. Παντρεμένος άνθρωπος με γυναίκα και τρια παιδιά στην Αθήνα καταλαβαίνεται, περίμενε πώς και πώς αυτή τη μετάθεση. Χαρά που είχε πάρει όταν προκηρύχθηκε η θέση. Θα έρθει πλέον Αθήνα και θα προλάβει και το γάμο του μεγαλύτερου παιδιού του.
- Ναι μισό λεπτό να σημειώσω το τηλέφωνο...
- Λοιπόν, είναι 012245 15484 78781 3. Συγχαρητήρια και πάλι έχετε πετύχει αυτό που άλλοι προσπαθούν χρόνια. Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Κλακ.Τουουουτ, τουουουτ....

Το τηλεφώνημα τελείωσε και ο Γολγοθάς του άρχιζε. Και τα χειρότερα έρχονται... ταξίδι στα Κύθηρα.

Το πλάνο ανοίγει, βλέπουμε τον τοίχο. Έχει πιάσει βροχή και οι στάλες γλιστρούν πάνω στην φρέσκια μπογιά παρασέρνοντας την. Ακόμα και οι τοιχοι κλαίνε καμια φορά...
Το πλάνο ανοίγει κι άλλο. ο Warpion έχει φύγει από τη θέση του. Ένθετο καρέ, έχει μπει στο Google Earth και ψάχνει για Κηθυρα, Κύθηρα, Κίθιρα, Kithira. Τίποτε! ωΧ, άτυΧε Χ. Τι σου έτυΧε! Το πλάνο ανοίγει ακόμη περισσότερο, βγαίνει πάνω από τα σύννεφα. Η βροχή σταματά. (λογικό είμαστε πάνω από τα σύννεφα). Βλέπουμε και πάλι ήλιο. Γκρο πλαν η Γη που περιστρέφεται όπως στο σήμα των ειδήσεων. Και εκεί που αρχίζει να κόβει ταχύτητα, το πλάνο αλλάζει. Ένα λιοντάρι αρχίζει να βρυχάται.
Τέλος προγράμματος. Αύριο πάλι.