Τρίτη, Μαρτίου 28, 2006

Ιστορία Ι, Επεισόδιο 03: Ο εκλεκτός

Αυτή τη φορά το τηλεφώνημα δεν ήταν φάρσα. Δυστυχώς :(
Ήταν αυτό που άλλοι περίμεναν. Ήταν οι έκπληξη που άλλοι του φύλαγαν.
Στην αρχή του φάνηκε πως ο Warpion είχε γυρίζει το μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού προς το στόμα και έριξε το ζάρι του, κι όμως.... έκανε λάθος.

Το τηλεφώνημα ήταν πραγματικό. Το Υπέρτατο Συμβούλιο Επιλογής (ΥΣΕ) είχε αποφασίσει.
Αυτός ήταν Ο Εκλεκτός!
Μα καλά έχει περάσει τόσος καιρός, ο κόσμος έχει ξεχάσει το Matrix, αυτοί που με θυμήθηκαν.
Κι όμως, ο δικηγόρος-γραφειοκράτης υπάλληλος του ΥΣΕ, αφού χώθηκε σε μια στίβα με δικαιολογητικά, πτυχία και άλλα παλιόχαρτα... βρήκε αυτό που έψαχνε.

- Χα χα! Νάτος, νάτος! Έχει όλα τα χαρτιά και έχει τσεκάρει το μαγικό κουτάκι. Ζντουπ! Τηλέφωνο, να βρω το τηλέφωνο! 0118 999 881 999 119 725 3.

- Καλημέρα είστε ο κύριος Χ;
- Ο ίδιος, είπε και έτριψε με την αριστερή παλάμη το δεξί δείκτη για να σβήσει τα ίχνη μπογιάς.
- Θυμάστε πριν από 11 χρόνια που είχατε κάνει μια αίτηση για τη θέση του πρωθυπουργού;
- Αμυδρά. Ξέρετε είχα κάνει διάφορες -χωρίς καμία ελπίδα, σκέφτηκε- αλλά έχει περάσει καιρός.
- Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν σας ανακοινώνω ότι το Υπέρτατο Συμβούλιο Επιλογής σας έχει επιλέξει.
- Τι εννοείτε; Θα γίνω πρωθυπουργός;
Το πρόσωπό του φώτισε. Από την άλλη το βάρος των επικείμενων υποχρεώσεων άρχισε να τον πιέζει. Σκεφτόταν ότι η θέση του πρωθυπουργού, ακόμα και στην Ελλάδα είναι μια θέση υπεύθυνη. Πρέπει να παίρνει αποφάσεις, να κάνει ταξίδια, να μάθει κινέζικα... και το σιχαίνεται το κινέζικο. Από την άλλη η θέση ακουγοταν καλή, ο μισθός σίγουρα θα ήταν καλός, ο βασικός του πρωθυπουργού συν τα επιδόματα, έχει και 2 πτυχία, αν αναγνώριζε και τα χρόνια του στρατού.. 3*3=7+5=12/0,87=
- Περίπου, περίπου. Θα σας εξηγήσω.
Η φωνή του δικηγόρου-γραφειοκράτη υπαλλήλου του ΥΣΕ τον έβγαλε από τις σκέψεις του.
- Αν θυμάστε λοιπόν καλά, πριν φωτοτυπήσετε και δισυπογράψετε την αίτηση, επιλέξατε το μαγικό κουτί. Κάνατε την καλύτερη επιλογή, έχετε το λόγο μου.
- Τι εννοείτε; Δε θα γίνω πρωθυπουργός της χώρας; Να κάνω κι εγώ τα διδυμάκια μου, να πετάω αετούς κάθε Δευτέρα, να παίζω 5x5 κάθε πέμπτη βράδυ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
- Γκουχ, γκουχ.
- Γκάφα έκανα, σκέφτηκε. Έχει αλλάξει κυβέρνηση, δεν τους αρέσουν αυτά τα αστειάκια.
- Λοιπόν κύριε Χ. Σύμφωνα με δήλωσή σας, αποδεχόμενος τις συνέπειες του νόμου 1599/88 περί ψευδών δηλώσεων και ανακριβών καταθέσεων, στις 6/6/1995 καταθέσατε μια αίτηση σύμφωνα με την οποία αποδεχόσασταν οποιαδήποτε θέση αποφασίζαμε να σας δώσουμε.

το πλάνο ανοίγει... βλέπουμε τον Εκλεκτό να κρατά το ακουστικό με το αριστερό χέρι και το κεφάλι ελαφρά σκυμμένο προς τα εμπρός να ακουμπά στο δεξί μπράτσο. Το δεξί ΄χέρι είναι τεντωμένο προς τον τοίχο και βουτηγμένο στην φρέσκια πράσινη μπογιά. Το πλάνο ανοίγει κι άλλο, αριστερά ο Εκλεκτός γυρισμένος πλάτη να κοιτά τον τοίχο. Δεξιά στην άκρη του πλανου που ανοίγει συνέχεια εμφανίζεται μια σκιά κοκκαλωμένη. Είναι ο Warpion. Το χαμόγελο του Dr Warpion που στεκόταν στη γωνιά του τοίχου είχε γυρίσει ανάποδα (κάτι σαν τα smileys). Ούτε το δικό του σατανικό μυαλό δεν μπορούσε να σκεφτεί μια τόσο καλοστημένη απάτη.

....a la proxima