Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2006

Περί των Επεισοδίων...

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι o Glober συνέχισε την ιστορία από το σχόλιό μου και όχι από το επεισόδιο 02. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Απλά έπρεπε να συμπεριληφθεί και η τελευταία πρόταση για να φαίνεται η συνέχεια.

Εδώ βέβαια πρέπει να κάνουμε την εξής παρατήρηση: δεν υπάρχει μόνο η ιστορία αλλά και η μέτα-ιστορία. Η ιστορία, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει έναν ήρωα, τον Ματ, ο οποίος μετά την έκθεση πήγε να παίξει Doom III και η μέτα-ιστορία έχει, μέχρι στιγμής, τον Glober και τον Warpion, οι οποίοι συναγωνίζονται στη συγγραφή της ιστορίας.

Βάσει αυτού του διαχωρισμού, ω φίλτατε Glober, και από τεχνικής καθαρά άποψης, το επονομαζόμενο επεισόδιο 03 δεν περιγράφει τεκταινόμενα της ιστορία αλλά της μέτα-ιστορίας!

Προτείνω, σε κάθε post που αφορά την ιστορία, να υπάρχει οπωσδήποτε μία συνέχεια της ιστορίας και, εάν είναι επιθυμητό και εφικτό, και της μέτα-ιστορίας.

Για τη μεν ιστορία ο κανόνας θα πρέπει να είναι ότι ο επόμενος ξεκινά από την τελευταία φράση του προηγούμενου, την οποία συμπεριλαμβάνει για να αναδείξει την ομαλότητα στη ροή. Περιορισμός στο τι θα γραφεί δεν υπάρχει. Η πλοκή μπορεί να αλλάζει συνεχώς και να μεταφερθεί οπουδήποτε, με οποιουσδήποτε ήρωες και πρωταγωνιστές (μόνο η φαντασία μας περιορίζει), αρκεί να υπάρχει ομαλή μετάβαση, χρησιμοποιώντας την τελευταία φράση, η οποία όπως καταλαβαίνετε είναι και η πιο σημαντική. Καλό βέβαια είναι να σταματάμε την ιστορία σε "ενδιαφέρον" σημείο ώστε να μη δυσκολεύουμε τον επόμενο αλλά από την άλλη εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα ;-)

Για τη δε μέτα-ιστορία τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα. Δε χρειάζεται να υπάρχει σύνδεση με την προηγούμενη μέτα-ιστορία αλλά η θεματολογία πρέπει να περιέχει τους έχοντες δικαίωμα συγγραφής στον τοίχο και το συναγωνισμό τους στην επέκταση της ιστορίας.

Και έχοντας πει όλα τα παραπάνω θέτω το εξής ερώτημα: Ξάδερφε τι λες? Θα συνεισφέρεις στην ιστορία? Επεισόδιο 04 μήπως?

1 Comments:

At 11:58 π.μ., Blogger Glober said...

Απλά είμαστε σαν τη λάμψη και το καλημέρα ζωή. ¨Εχουν και τα δύο αστυνόμο Θεοχάρη.
Σωστό το σχόλιο.
Θα ψάξω να βρω που εκρυψες το σπρει και θα σου δείξω εγώ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home